You may change the world

Aki folyamatokkal dolgozik (lean, 6 szigma, bármi) az valószínűleg találkozott már az adatok megjelenítésének (magyarul: vizualizálás) problémájával. Ez az a helyzet, amikor már kitaláltuk az első mérőszámokat, célok is vannak, azt is tudjuk, ki, hogyan, mikor gyűjti az adatokat, és már csak az van hátra, hogy hogyan jelenítjük meg az eredményeket. Nem a technikai megoldásra gondolok (fehér tábla, flipcahrt, LCD, egyéb), mert azzal nincs általában probléma (úgy értem, hogy megoldás van elég), hanem magára a kérdésre: hogyan jelenítük meg, hogyan lesz ez tartós megoldás, hogyan érjük el, hogy a kezdeti lelkesedés minél hosszabb ideig kitartson.

A legfontosabb probléma a transzparenciával van. Ez valami olyasmi, ami eltérő kultúrákban eltérő szerepet tölt be. Vannak kultúrák, ahol az eredmények megjelenítése (sikerek és kudarcok egyaránt) teljesen normális, a mindennapok része, van ahol viszont nem igazán éri meg nagyon sikeresenek lenni (irigység), vagy nem jár előnyökkel a kudarcok megmutatása (felelőskeresés). Olyan is előfordul, hogy egy szervezetben mindig a legjobb eredmény lesz hirtelen a norma, a standard, amit esetleg a szervezet nem vesz jó néven (pl. nem mindegy, ki hogyan vívja ki a hónap dolgozója címet és mennyire megismételhető a teljesítmény mások számára). Érdemes tehát az adott vállalati kultúra jellemzőit végig gondolni, mielőtt belevágunk eredményeink megjelenítésébe. Ez nem azt jelenti, hogy ha nem illeszkedik akkor ne is használjuk, sőt. A jól kidolgozott, jól átgondolt megjelenítés sokat segíthet a kultúra egyes elemeinek átalakításában, megváltoztatásában is. Nem önmagában persze, hanem egy program (pl. lean transzformáció) rézeként.

A másik probléma a használhatóság. Az adatok, amiket megjelenítünk önmagukban nem használhatóak semmire. Csak azért, mert elkezdtük felirogatni a számokat a táblára, még nem változik semmi. Ezért ha nem lépünk tovább, akkor az emberek hamar elvesztik érdeklődésüket. Az adatokat mielőbb információvá majd tudássá, tapasztalattá kell átalakítani, azaz fel kell használnunk azokat a folyamataink és saját magunk fejlesztése, fejlődése során. Ezzel vissza is kanyarodunk a történet elejére, mert ez csak akkor működik, ha olyan dolgokat mérünk, amik valóban hasznosak.

A megfelelő adatok gyűjtése, megjelenítése és a megfelelő intézkedések megtétele teszi önfenntartóvá a folyamatot és ha kicsiben is, de valóban lehetőséget ad a világ megváltoztatására. Ahogyan azt egy kiváló angol együttes már a nyolcvanas években megénekelte:

You can’t change the world
But you can change the facts
And when you change the facts
You change points of view
If you change points of view
You may change a vote
And when you change a vote
You may change the world

A mérőszámok és az eredmények megjelenítése illetve a vizuális irányítás tehát azért fontos, hogy elérjük céljainkat vagy éppen elkerüljünk egy problémát. Ahogy a bevezető képen is látható, ez bizony kihívásokkal teli utazás 😀
(a kép a Gemba Academy oldalról származik, (C) Jon Miller)

Akit érdekel, az megnézheti ezt a videót arról, hogyan lehet adatokat jól felhasználva érdekes és hasznos bemutatókat készíteni:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*