Disruptive leadership

A héten a Manager Magazin online verziójának egy kinyomtatott cikke került a kezembe (jobban mondva megmentettem az elmúlástól, amikor kivettem egy nyomtató mellől a “nem tudjuk ki nyomtatta, de hátha elviszi valaki, ha mégsem akkor kidobjuk” fakkból, még jó hogy működik az 5S :D). A cikk egy könyvből közöl néhány gondolatot arról, amit a szerző szerint tudnia kell minden munkavállalónak. Íme a lista:

  1. Ezt a helyet nem azért alapították, hogy megajándékozzunk benneteket a munka lehetőségével és örömével, hanem azért, hogy egy terméket vagy egy szolgáltatást a társadalom számára elérhetővé tegyünk – és hogy ti ezzel pénzt kereshessetek.
  2. Amit itt tennetek kell, az nagyjából előírásokon, szabályokon alapul. A lényeg a közös eredmény, nem pedig az, hogy mindenki megvalósíthassa magát.
  3. Munkátok nagyrészt rutin, ismétlődik minden nap. Ezért lesztek olyan jók benne.
  4. Munkátok szükséges a társadalom, az ügyfelek számára, kielégít egy igényt. Ezért érdeklődnek is azután, amit itt csinálunk. Nem a munka/munkahely feladata, hogy értelmet adjon az életeteknek, azért ti magatok vagytok felelősek.
  5. Nem kell minden nap szenvedélyesen dolgoznotok. Nem az a döntő, hogy mennyire elkötelezettek és szenvedélyesek vagytok, hanem hogy mennyire jól dolgoztok.
  6. Munkátok során nem csupa kedves emberrel találkoztok, hanem a táradalom teljes keresztmetszetével. Még a kevésbé aranyos embereknek is meg kell keresniük a létfenntartásra valót. Része a munkátoknak, hogy ezzel is megbirkózzatok.
  7. Senki sem pótolhatatlan és senkinek sem kell a világot egyedül megmenteni. Mi nagyra értékeljük az átlagembereket, akik minden átlagos nap elvégzik átlagos munkájukat mindenféle harsonák és csinnadratta nélkül.  Ők azok, nem mások, akik a céget fenntartják. Ők azok, akik a céget kivételessé teszik.
  8. Ezért a munkáért kapjátok a fizetéseteket. A munka alapvetően egy csere: az időt pénzre cseréljük. Mi megfizetünk téged itt és most azért a munkáért amit itt és most nyújtasz. Ugyanazt a munkát ugyanakkora bérrel díjazunk. Nem várjuk el, hogy egy ember egy fizetésért három másik ember munkáját végezd el. Nem az Élet értelmét kínáljuk, hanem fenntartásához szükséges forrást. Aki teljes munkaidőben dolgozik, annak meg kell élnie a keresetéből, amit kap.
  9. Mivel mi sem az Élet értelmét ajánljuk, nem várjuk el tőletek hogy az életeteket ajándékozzátok nekünk. Ne a mi cégünk legyen az életetek értelme és közepe. Elvárjuk, hogy megállapodásunk szerint a munkaidőben dolgozzatok és ne mással foglalkozzatok.

Az látható (remélem), hogy ez nem egy jelenidőben értelmezhető lista, nem is egy célállapot, inkább egy problémamegoldó technika. Paradox intervenció, ahogy a cikkíró is meghatározza. Vagy “disruptive leadership”. Érdemes tényleg alaposan tanulmányozni, végiggondolni, elmerengeni azon, mire is gondolt a költő, mit akar ezzel elérni ;D

U.I.: a cikk feletti képen Jacques Derrida látható, akitől ezt is találtam:

“The blindness that opens the eye is not the one that darkens vision. Tears and not sight are the essence of the eye.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*