Élet, Világmindenség, Minden

Ha az ember elmélkedik egy keveset az Élet, a Világmindenség, meg Minden témakörben, akkor ráébredhet, hogy nem lehet véletlen az, ahogy a lean felépül. Nem valószínű, hogy csupán okos japán mérnökök brainstorming workshopjának az eredménye. Ahogy azt is valószínűtlennek tartom, hogy a Toyota munkatársaiból előbújt például a gyermeki énjük a sok miért-kérdéssel. A lean japán eredetében véleményem szerint ott van, ott lehet a válasz akár a „miért van az 5W a lean módszerek között” kérdésre: a kōan lehet ez a magyarázat.  A kōan a leírás szerint

„egy olyan történet, párbeszéd, kérdés, vagy nyilatkozat, amelyet a Zen gyakorlatokban használtak, hogy előidézzék „a nagy kétséget” és teszteljék vele a tanítványok fejlődését a zen gyakorlatok során.”

Ez, illetve az egész cikk, ami a Wikipédián olvasható, beleértve a kōan fejlődését, átalakulását is, nem csak az 5W mögötti magyarázat lehet, de nagyon hasonlít például a Toyota-kata módszerére is.

Érdekes lenne a vállalati életben megpróbálkozni valami hasonlóval: kialakítani olyan tereket, ahol kényelmesen, zavaró tényezők nélkül lehetne beszélgetni, elmélkedni a vállalat Nagy Kérdéseiről, ahol a tapasztaltabb munkatársak mentorként segítenék a fiatalabbakat. Értem én, hogy a gemba miért fontos, és tényleg ott kell az időnk nagy részét tölteni. De vannak dolgok, jelenségek, problémák, amelyek megértéséhez idő, magány vagy éppen egy jó társaság kell. Tudom, hogy ebben a rohanó világban ez nehézségekbe ütközhet, de ezek a nehézségek igazából szerintem nem léteznek, csak a fejünkben.

Ui: most őszintén, Önök tudták például, hogy létezik a bisztromatika? Ami szerint

“az éttermek határain belül számlákra írott számok teljesen más matematikai szabályok szerint viselkednek, mint az Univerzum bármely más pontján bármely más papírra írt számok.”

Ez persze nem azt jelenti, hogy a fent röviden felvázolt tereken tartózkodó emberek kizárólag ilyen, alapvetően haszontalannak tűnő, de közben roppant fontos felfedezéseket tehetnek. Viszont ki állítaná mindent elsöprő határozottsággal, hogy ha ez mégis megtörténne, az nem válna az emberiség, de legalábbis a pénzügyi osztály javára?

Mindent lezáró u.i.: amikor erről beszélgetünk másokkal néha eljutunk oda, hogy vajon ha a fentiekben van némi igazság (nem, nem a bisztromatikára gondoltam), és a lean sikeres alkalmazásához ennyire fontos a kultúra, akkor nem buddhistaként vajon van-e esélyünk erre a sikerre. Komolyan érdekel, hogy Önök mit gondolnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*