Toyota-kata 2015

Szerdán délután rendeztük a HVG-vel közösen a második Toyota-kata konferenciánkat. Összességében szerintem jól sikerült, remélem, hogy a megjelent több, mint 100 érdeklődő is így gondolja!

A helyszínnel kezdeném. Az első konferencia a belvárosban volt, az autóval érkezőknek sokkal nehezebben megoldható parkolással, a forgalmas utca miatt folyamatos zajjal, rossz hangosítással és terembeosztással. Ehhez képest a mostani helyszín maga volt a Kánaán! Az M1 felől érkezve a random módon jelentkező építkezések miatt kialakult dugók egy kivételével könnyen megoldható problémának bizonyultak, én magam a hírek alapján rosszabbra számítottam. A délután folyamán az ellátás is fejedelmi volt, nem lehetett rá panaszunk.

Az előadások struktúráját átalakítottuk: legutóbb a szervezetfejlesztés külön blokkot kapott, most Kosztolányi Jánossal mutattuk be az adott kata szakmai tartalmat (célállapot állítás, jelenállapot meghatározás, probléma megoldás, coaching kata), majd a Kiss Aranka és Vincze Mihály, a Self Development Kft. munkatársai összefoglalták az adott témához tartozó szervezetfejlesztési tudnivalókat, illetve azt, milyen esélyekkel lehet Magyarországon nekivágni a Toyota-kata alkalmazásának (elárulom: jó esélyekkel). Két meglepetésvendégünk ismét meglepetést okozott: Tolnay László az Audi Hungaria Motor Kft. tűzvédelmi mérnöke, tűzoltóparancsnoka a tűzoltás vállalatoknál is ismert folyamatát mutatta be kicsit másképpen, és beszélt a számunkra is nagyon fontos elhivatottságról. Veér Bertalan szabadon úszó (ő mondta így) hegedűművész pedig a gyakorlás fontosságáról és a segítségével elérhető profizmusról beszélt, és be is mutatta, mit érthetünk ez alatt. Volt két játék is: az elsőben célállapotot kellett mindenkinek meghatároznia egy saját, szabadon kiválasztott problémájával kapcsolatban, a másikban a coaching kata 5 kérdéses módszerét mutattuk be egy (nagyon ügyes) önként jelentkező résztvevő és egy kollégánk részvételével.

A konferencia előtt, után és a szünetben jókat beszélgettünk a résztvevőkkel, zárásképpen egy nagyon szimpatikus úriember találó gondolatát osztom meg Önökkel:

Kétféle vállalat lehet, ahol nincs szükség fejlesztésre: az egyik, ahol nem teremtenek értéket, a másik, aki már elérte a Nirvánát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*