Aránytalanságok

Az ember azt hinné, hogy olyan, hogy valami “folyamatosan időszerű”, az nem igazán elképzelhető. Főleg egy ilyen gyorsan változó világban. Lehet, hogy a következő idézet mégis ebbe a kategóriába esik:

“Azt hiszem, megpróbálom olyan üresre söpörni a fejem, mint akkor volt, amikor ötven évvel ezelőtt megszülettem erre a selejtes bolygóra. Gyanítom, hogy ezt kellene tennie a legtöbb fehér amerikainak, és azoknak a nem fehér amerikaiaknak is, akik a fehér amerikaiakat utánozzák. Legalábbis azok a dolgok, amelyeket az én fejembe mások beleraktak, nem illeszkednek szépen, gyakran haszontalanok és csúnyák, nincsenek arányban egymással, és nincsenek arányban a fejemen kívüli, valóságos élettel.” (Kurt Vonnegut)

Ez is egy régi, más témájú Kaizen Blog bejegyzésnek volt a része, és számomra ez bizony kiállta az idő próbáját 😀 Direkt vastagon kiemeltem a nagyon is aktuális gondolatot. Gyanítom, hogy a legtöbb embernek így kellene tennie, nem csak a fehér amerikaiaknak és  a fehér amerikaiakat utánozó nem fehér amerikaiaknak.

2 thoughts on “Aránytalanságok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*