Moszkva

A cím alapján biztosan kevesen gondolják, hogy egy igény priorizálási módszerről lesz szó. Ráadásul egy elég egyszerű, projektek esetén alkalmazott módszerről, amelynek az eredeti neve MoSCoW és 19914-ben mutatták be először. A következőket jelenti:

M = Must, az adott igény, az ügyfél által kívánt módon mindenképpen részét képezi a megoldásnak. PL. egy HR rendszer esetében a bérszámfejtés a mindenkor hatályos magyar jogszabályok alapján.

S = Should, magas prioritású igény, valahogyan (akár átmeneti megoldással, workaround segítségével is), le kell szállítani, pl. a HR rendszer esetében a bérpapírok elektronikus levélként történő kiküldése.

C=Could, ez egy nice to have, jó ha megvan, de a termék átvételének nem feltétele, pl. a HR rendszer figyelje azon távolléteket, ahol nem adtak le táppénzes papírt, szabadság igénylést, stb. és erről küldjön automatikus figyelmeztetést.

W=Won’t vagy Would, azon igények, amelyet kért a megrendelő, de a beleegyezésével nem kerülnek bele a jelenlegi kiszállított verzióba, csak egy következőbe. Ilyen lehet a HR rendszer bizonyos funkcióinak elérése okostelefonon keresztül.

A módszer alkalmazása sem bonyolult, ha összegyűlt az összes igény az adott projekthez, akkor az érintettek (stakeholder) a fentiek alapján mindegyiket besorolják a megfelelő kategóriába. Ha ezután egy adott igény esetében nincs egyetértés, szavazással lehet eldönteni a kérdést. A besoroláshoz, értékeléshez a következőket érdemes stakeholderként és projektvezetőként figyelembe venni:

Hozzájárulás az értékteremtéshez (business value), üzleti rizikó, kivitelezés nehézsége/bonyolultsága, siker valószínűsége, megfelelőség (compliance), kapcsolat más igényekkel, sürgősség, stakeholderek egyetértése . Az első bekezdésben hivatkozott cikkben mindegyikhez részletes leírás található (a cikk angol nyelvű).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*