Kultúrális sajátosságok, 2. rész

Az előző bejegyzésben megosztottam saját eredményeimet, de nem hagyott nyugodni a téma. Kitöltöttem a kérdőívet úgy is, hogy más országokat adtam meg hazámnak, majd az egészből ezt készítettem:HBR_kulturalis_assessment

Minden adat a forrásban megjelölt kutató tulajdona, én csak megjelenítettem azokat témánként egy egyenesen. Japán hiányzó adata a Persuading blokkban nem véletlen, a cikkben sincs.

Az eredmények bizonyára nem statikusak. Abban az időszakban jellemzik az egyes népeket (és engem is), amikor a felmérések készültek. A Hofstede-kutatások óta eltelt időszakban Magyarországon is megjelentek a multik, alakult a munkakultúra, így valamennyire alakult a nemzet kultúrája is. Ha valaki komolyabb következtetéseket szeretne levonni az adatokból, az vegye fel a kapcsolatot Erin Meyerrel az erin.meyer@insead.edu címen, nagyon segítőkész, biztosan válaszol.

Továbbra is foglalkoztat a kérdés, hogy az ilyen típusú kutatások hogyan használhatók szervezetfejlesztésben vagy akár lean “bevezetés” előtt és alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*