Az ideális környezet

A Dívány egyik bejegyzése azzal az ideális munkahellyel foglalkozik, amiből eddigi tapasztalataim szerint nem sok van kis hazánkban, de lehet, hogy máshol sem. Talán a home office kivétel…

A felsorolt szempontok egy része az ergonómia szakértőinek már régóta ismerős, ilyen a kar és a láb helyzete, a monitor magassága és távolsága, a szék beállítása. Van azonban pár érdekesség a cikkben:

A fal legyen színes.. Ez főleg olyan cégeknél lesz egyszerű, ahol a company image manual még a fal színéről is megemlékezik, ami fehér.

Legyen kép az asztalon a szeretteiről. Az pech, ha a céges előírás például tiltja a kettőnél több személyes tárgyat az asztalon, olyan nem hivatalos indokokkal, mint pl. a “termelésben dolgozók sem pakolhatnak semmit a gyártósor mellé”. Ilyenkor nem lehet a 3 gyermekről külön fotót kitenni a feleség/férj képe mellé, marad a csoportkép.

A kisebb kupleráj az asztalon külön öröm a számomra, mert azok a cégek, ahol a leant megélhetési tanácsadók vezették be, ott bizony katonás rend van az asztalon, tombol a clean desk policy.

A zene… másik kedvencem. Van, ahol ez is tilos, mert csak. Zavar a munkában, elvonja a figyelmet és az is lehet, hogy nem mindenki szereti a Tankcsapdát 😀 A fülhallgató érdekes ötlet, de a telefoncsörgést, vagy kollégáink (főnökünk) hozzánk intézett mondatait így esetleg nem halljuk meg.

Az ablak mellé költözéssel is érdemes csínján bánni, mert ha háttal ülünk az ablaknak, nem sokat látunk a monitorból 😀

A képen a könyvekkel felemelt monitor a kedvencem.

Huffington Post kép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*