Hacker mindset

Van egy videó, ami elég érdekes visszhangot váltott ki az egyik nagy magyar portálon. Ez az a videó:

Ezen a linken olvashatják azt a cikket, ami számomra érthetetlen módon reagál a videóra. A cikket és a kommenteket is érdemes elolvasni. Utóbbiakban van azért olyan hozzászólás is, amelyik már egészen haladó módon közelíti meg a témát és képes elfogadni, hogy valaki a mindennapitól eltérő megjelenéssel és véleménnyel mer előállni. A többiek mindössze a standardod hozzák. Azt, hogy a srác már hogy néz ki (a mondanivaló nem is érdekes, kössünk bele a kinézetébe), hogy biztos nem a saját véleményét mondja (mert még nem találkoztunk ilyennel, tehát nem is létezhet) és ott az a helyes kis vélemény a Zepter tepsikről. Persze az aktuális kormány és politika sem maradhat ki, van jobban teljesítés és oktatáspolitika fikázás. Ahogy kell. Amiről esetleg beszélgetni lehetne, az hiányzik. Az oktatási rendszer, a tananyag megtanulása és az élethez szükséges soft skillek (prezentáció, kommunikáció, konfliktus és stressz kezelés, stb.) elsajátítása. A jövőkép szükségessége. A szabad választás lehetősége és a szabad választás maga.

Nekem tetszik a videó. A srác is jópofa. Olyan, amilyen. Sapkát hord és hosszú a haja. De ez kit érdekel? Így érzi jól magát. Nem ez a lényeg, hanem az, amiről és ahogyan beszél. Az már csak hab a tortán, hogy pont azt mondja, amit én is mondtam már sokszor: a rendszereket tesztelni  (értsd: hackelni) kell, azért vannak 😀

“Akármilyen ruhát felvehetsz
De tiszta szívvel piszkos nem lehetsz, igen
Hajad lehet hosszú
És ha kopasz, az se baj
Az ész a fontos, az ész a fontos, az ész a fontos
Nem a haj”

(Bródy János)

Van egyébként kis hazánkban egy ilyen irányú kezdeményezés: a Milestone.

One thought on “Hacker mindset

  1. Jó gondolatok, jó prezentáció, és egy pillanatig sem tűnt fel a srác haja vagy sapkája, mint bármilyen szempontból fontos részlet. Nem is értem, hogy mi lehet azok agyában, akik ezekre fókuszálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*