Sim Hospital

Azért hogy megteremtsük az egyenlőséget itt a blogon, íme néhány gyöngyszem mások egészségügyi rendszereiből.

Egy angol kórházban a bezárás szélére került az un. A&E (accident and emergency) részleg. Van ugyan a közelben egy másik kórház, de az már most is túlzsúfolt, nem nagyon tud majd elbánni a rá zúduló betegekkel… főleg, mivel maga az NHS (National Health Service, az angol egészségügyi rendszer) is egy nagyon kemény télre számít. Persze mint minden döntésnek, ennek is vannak előzményei és okai, a cikkben szépen minden le is van írva. Amiért mindenképpen érdekesnek tartom a cikket, az a Sims-féle szimulációs játék, amin a történet szerint az NHS azt teszteli, hogyan reagálnának a zemberek a különböző változásokra. Hm. Olyat már hallottam, hogy gyártási vagy logisztikai szimuláció, mert ott azért hellyel-közzel jól paraméterezhető ojjektumokról van szó. Na de emberek? Az azért kemény dió! Nem túl megnyugtató az egyik szakértő nyilatkozata, miszerint “‘We should be testing them in a simulated environment. After all,  if you kill an avatar, you just hit the Restart button.” Hej de jó is az avataroknak!

Ami még érdekes, hogy Angliából Ausztráliába vándorol az eü személyzet, mert ott jobb a working condition és a a fizetés. Kész szerencse, hogy eközben más országokból Angliába vándorolnak az orvosok ugyanezen okok miatt! Annak lesz pechje, aki a lánc végén ragad…

És hogy jól kibeszélhessünk másokat, itt egy amerikai történet. Ez is tanulságos, ez a lényege: “Hutchinson szerint a felettesei ahelyett, hogy szembenéztek volna a problémákkal, ellene fordultak, megfenyegették, áthelyezték, majd felfüggesztették, annak ellenére, hogy a kórházban nagy hiány volt technikusokból.” Még jó, hogy nálunk ilyen nem történhet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*