A lovak és az indiánok

DakotaA képen egy indián látható. Teljesen véletlenül egy dakota indián, de ez nem egy politikai bejegyzés 😀 A lényeg, hogy ez az indián ÜL a lovon. Nem esett le egyik oldalon sem. Nem úgy, mint kis hazánk döntéshozói. Mert van egy téma, amelyben nekem úgy tűnik, hogy sehogy sem bírunk a ló hátára kerülni.

Nemrég azt olvastam, hogy egy fontos ember kritizálta az emútnyócévet, mert az akkori fontos ember a szolgáltatásokat tartotta fontosnak, szerinte viszont ez hiba. Mert bizony az ipar a fontos. Termelni kell, nem mindenféle megfoghatatlan izét szolgáltatni!

Kár, hogy ezt mondja, szerintem ugyanis mindkét gondolat (véglet) hibás. A szolgáltatások nagy része termékekhez kapcsolódik, illetve a termékeket nem lehet szolgáltatások nélkül kitalálni, fejleszteni, gyártani, eladni, karbantartani, javítani, és így tovább. Azaz ha az egyiket elsorvasztjuk, akkor könnyen megy a másik is a levesbe! Talán nem ártana ezt végiggondolni, mert például a termelésben dolgozó emberek egészségét szolgáltatások állítják helyre, ahogy a fontos emberekét is, hogy csak egyet ragadjak ki a sok lehetséges példa közül.

Vegyünk példát az indiánról és üljünk vissza a ló hátára. És lehetőleg ne menetiránynak háttal…

2 thoughts on “A lovak és az indiánok

  1. És tegyük hozzá, hogy ez az egész “termék – szolgáltatás” szétválasztás egy erőltetett ostobaság.
    A lényeg ott van, hogy én értéket adok át neked, te meg ezért fizetsz, mert ezzel elismered, hogy az a valami számodra tényleg értéket képvisel.
    Ilyen egyszerű..
    🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*