Több dimenzióban

A 3D nyomtatásról volt már szó itt a blogon és a világhálón is komoly irodalma van. Most az egyik nagy multi is kirukkolt egy ajánlattal, miszerint “gyere vásárolj nálunk, és itt akár ki is nyomtathatod, amire szükséged van”!

Az angol nyelvű cikk elolvasása után a kommenteket is érdemes átfutni, mert igazi gyöngyszemekre bukkanhatunk köztük, nekem a “lehet nyomtatni 3D nyomtatót is?” kérdés az egyik kedvencem. Ami érdekes, az a sok kétkedő megjegyzés, miszerint “ígért már ez a cég pár dolgot és mi is valósult meg ezekből”? Ilyen egyszerű nevetségessé és komolytalanná válni bizonyos vásárlói körökben…

Ettől függetlenül ez a 3D nyomtatás érdekes jövőképet vázol elénk! Jómagam nem értek a technológiához, de van benne fantázia és szerintem érdemes komolyan venni! A Windows 8.1 már támogatja a 3D nyomtatást, és már van egészségügyi vagy kertészeti  alkalmazása is!

3 thoughts on “Több dimenzióban

  1. Az egyik cégnek, ahol dolgozom, van. Nem is nagy cég, és 100% magyar tulajdonú, de mivel gyakran gyártanak prototípust, kiszámolták, hogy így olcsóbb.
    Az egyetlen baj a technológiával, hogy még nem sikerült meghekkelni az alapanyagkazettát, így elég borsós a nyomtatás ára.

  2. Kíváncsi leszek, hogy ha a 3D nyomtató tömegesen elterjed (ami lehet, hogy nincs is annyira messze), mit fog kezdeni a politika a nyomában keletkező válsággal.

    Bár szakértők azt mondják, hogy egy igazi, nagy és mély válság kell ahhoz, hogy változások induljanak el. A kérdés csak az, hogy milyen irányba…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*