Egek ura!

Ebben a cikkben érdekes dolgokról esik szó. Nagyszerű, érdekfeszítő dolgokról, csak az a baj, hogy számomra bár elképzelhető de nem elfogadható jövőképet alkot.

“A megfelelő alapok lefektetéséhez integrált vállalatirányítási rendszerekben (ERP) kell gondolkodnunk (például SAP, Oracle), melyek bevezetése igen költséges, de nélkülük a HR adatok kezelésének nem tudjuk az egységes módját lehetővé tenni.”

Nocsak. Mi ez a “kell gondolkodnunk”? Hol marad a szabad akarat 😀

“A HR szakmában is elérkezett a változás ideje, hogy stratégia szerepkörében újabb értéket tudjon teremteni. Természetesen a HR minden területére alkalmazható a modell, de a fizikai jelenlétet – a szükséges és lehetőleg minimális szinten – a HR bizonyos területein elengedhetetlennek tartom.”

Az első mondat nagyon szép gondolat! A modell, amiről a cikkben szó van szerintem nem alkal-mazható minden HR területre, ha a HR mint szolgáltató szerepkört valaki is komolyan veszi. A cikkben pl. később leírt videokonferenciás interjúztatás nagyon modern dolognak tűnik, elsőre jól is hangzik, de érdemes belegondolni a gyakorlati megvalósításába. Volt egy film, az Egek ura, George Clooney játszott benne egy olyan figurát, aki vállalati leépítéseket bonyolít. Ha jól emlékszem, volt ebben a filmben egy új, dinamikus, fiatal munkaerő, aki videokonferencián keresztül tervezte költséghatékonyan kirúgni az embereket. Nem ment. Érdemes a filmet megnézni, jól bemutatják, hogy miért nem. Szerintem embereket felvenni sem nagyon lehet Skype-on keresztül, hiába bizonygatja a fiatalember hogy költséghatékony és standard. Gondolom, ő már vett részt ilyen interjún a mikrofon és a kamera mindkét oldalán. Nem megfigyelőként, mert az kényelmes helyzet. Interjúalanyként és interjúztatóként. Mert ha nem, akkor milyen alapon állít mindenfélét?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*